Винаги започвайте обяда със салата
Ситно нарязаното зеле – бяло и червено – е много полезно за бъбреците и пикочния мехур. Салата от зеле и моркови е чудесно лакомство за стомаха и червата.
Салата от варено цвекло с чесън и орехи, ако ядете по 200 г от тази салата през ден, ще почисти стените на кръвоносните съдове и ще ги направи еластични за една година.
Салата с краставици прочиства организма от токсини. Фибрите в краставиците премахват токсините и насърчават загубата на тегло.
Подправете салатите с растително масло (слънчогледовото масло е особено полезно). Всяка салата ще бъде вкусна със сладко-кисел сос.
Често страдаме от липса на минерали в организма, особено от липса на йод, което провокира заболявания на щитовидната жлеза. Засилвайки работата ѝ, ще се отървете от летаргия, слабост, апатия, изпотяване, наднормено тегло и куп други неприятни явления, така че не забравяйте да включите водорасли, репички, моркови, ревен, картофи, лук, яйчен жълтък, гъби, и ядки във вашата диета.
Ето рецепта за едно от богатите на минерали ястия
Копърът, магданозът, кориандърът, чесънът и твърдо свареното яйце се нарязват на ситно. Смесете извара със заквасена сметана, добавете слънчогледово масло, сол, захар и лимонов сок на вкус. Смесете всичко заедно.
Не забравяйте редовно да ядете задушена или печена риба за обяд. Японците вярват, че ако човек консумира по-малко от 200 грама риба на седмица, може да развие сърдечно-съдови заболявания.
Най-добре е да завършите храненето си с компот от кайсии. Тази лечебна напитка пречиства кръвта, подобрява кръвообращението и, разбира се, дава сила и енергия.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/Life/vinagi-zapochvayte-obyada-sas-/